keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Dominotryffelit

Tänä jouluna suklaalajitelmani jäänee huomattavasti aiottua suppeammaksi, sillä valitettavasti vuorokaudessa on vain 24 tuntia... En ota konvehdeista stressiä, vaan teen sen mikä kivalta tuntuu. Toivottavasti kukaan tuttava ei siis pahastu, jossei tänä jouluna saakaan konvehtipussia, ajatuksissa olette kaikki tietysti silti. :)

Tänään tein dominotryffeleitä. Bongasin ohjeen eräänä lokakuisena iltana katsellessani Sikke Sumarin ohjelmaa Ruokaa rakkaudella. Hän kertoi että ohje on peräisin Kodin kuvalehdestä, joka järjesti kerran suklaakilpailun ja tämä resepti tuli kolmanneksi. Ajattelin että silloin se ei ainakaan voi olla huono! Tryffelit ovat helppotekoisia, eikä niiden kanssa tarvitse olla yhtä tarkka kuin konvehteja väkertäessä. Minusta tryffelit saavat olla kaiken muotoisia ja näköisiä.

Taikina

350g dominokeksejä
200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

Murskaa dominokeksit tehosekoittimessa pieniksi muruiksi ja sekoita tuorejuusto mukaan käsin. Anna seoksen jähmettyä hetki jääkaapissa. Muotoile taikinasta palloja ja kasta palloja tummaan tai vaaleaan suklaaseen. Koristele!

Halusin tehdä monia erinäköisiä tryffeleitä, joten koristelin niitä millä ikinä keksin. Puolet kuorrutin tummalla ja puolet vaalealla suklaalla. Koristeina käytin tuttifrutti-, marianne-, wienernougat- ja tummasuklaa-, ja hasselpähkinärouhetta, manteleita, sekä tähti- ja sydänströsseleitä. Jähmetin suklaat yksinkertaisesti pellillä. Koska käytin kuorrutussuklaata runsaansti, sitä valui pellillekin, ja iso osa tryffeleistä sai pienen suklaarenkaan ympärilleen. Mutta se ei minusta haittaa, sehän tarkoittaa vain sitä että nämä herkut ovat supersuklaisia!


Kuvassa lähes kaksi annosta.


Yksi tryffeli piti tietysti itsekin maistaa ja maku oli kyllä aika mainio! Ihanan täyteläinen muttei liian imelä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti