maanantai 3. syyskuuta 2012

Sacherkakku

Kiitos kaikille edelliseen kyselyyn vastanneille! Olethan huomannut uuden äänestyksen sivun oikeassa laidassa? :)

Sacher on kahvipöydän pesunkestävä klassikko. Valmistin Ravintolapäivän kakkukeidasta varten kaksi Sacheria samalla reseptillä. Aiemman Sacher-kokeiluni eri reseptillä löydät täältä. Linkin takaa löytyvä Kinuskikissan ohje on myös hyvä, kakusta tulee todella mehevä, mutta se nousee uunissa hyvin vähän. Tämän toisen reseptin kakku nousi hieman paremmin ja makuakin kehuttiin. Itse en ehtinyt (tätäkään) herkkua kakkujen myymisen tuoksinassa edes maistamaan. Oikeastaan tämä ohje on yhdistelmä kahdesta reseptistä, sillä tein kuorrutteen Kinuskikissan ohjeen mukaan. Kyllähän Sacherin kourrutteessa pitää olla oikeaa suklaata kaakaojauheen sijaan! Kostuttaminen jaffalla on oma lisäni. Vaikka Sacher odotti kaksi päivää ennen tarjoilua, ei se kuulemma kuitenkaan ollut yhtään liian kosteaa.

Taikina

150g voita tai margariinia
150g taloussuklaata
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 keltuaista
1tl vaniljasokeria
1½ dl vehnäjauhoja (mielellään karkeita)
3 rkl perunajauhoja
3 valkuaista

Väliin

aprikoosimarmeladia
kostutukseen jaffaa

Kuorrutus

200g tummaa suklaata
1½ dl kermaa
nokare voita

1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, anna jäähtyä.
2. Vatkaa sokeri, munat ja keltuaiset hyväksi vaahdoksi.
3. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
5. Sekoita munavaahtoon varovasti jauhoseos, voi-suklaaseos ja viimeiseksi valkuaisvaahto.
6. Kaada taikina voideltuun ja mielellään korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa 175 C n. 40-60 minuuttia.

Kumoa kakku vähän jäähtyneenä ja leikkaa vaakatasossa osiin. Minä en ikinä saa leikattua Sacheria kuin kahteen osaan. Kostuta jaffalla ja levitä väliin aprikoosimarmeladia.

Sulata kuorrutteen suklaa ja lämmitä kerma, mutta älä kuitenkaan kiehauta. Sekoita suklaasula kermaan ja lisää joukkoon nokare voita tuomaan kiiltoa. Valuta kakun päälle ja sivele tasaiseksi. Anna kakun seistä jääkaapissa ainakin pari tuntia, jotta kuorrute jähmettyy. Parhaimmillaan Sacher on aikaisintaan seuraavana päivänä.

6 kommenttia:

  1. Nyt on kakku uunissa, tein tarkalleen sun reseptin mukaan:), peukut pystyyn, että onnistuisi! Taikina ainakin oli tosi hyvää. Sen aprikoosihillon jouduin painostuksen alla keittämään itse, Kallesta on tullut niin kovin vaativa sen jälkeen, kun rupesin keittelemään itse tarvitsemamme hillot.

    VastaaPoista
  2. Jee, pidän kakulle peukkuja! Kauanko pidit uunissa? Mulla on aina riittänyt 40 minuuttia, vaikka ohjeessa lukee 40-60. Leikkasitko kahteen osaan? Mä en oo millään ohjeella (tai niillä kahdella mitä oon kokeillut) saanut Sacheria nousemaan niin että saisin sen leikattua kolmeen osaan. Kinuskikissalla tietysti onnistuu... :/

    Kalle pitäisi kyllä laittaa karaistuskuurille! Pari kuukautta vaan Rainbown hilloa pöytään, niin sen jälkeen Dronningholmkin on jo ihan luksusta. :D Vaikka ei sen puoleen, itse tehty hillo on kyllä ihanaa...

    VastaaPoista
  3. Sen verran pitää nyt kehua, että sain kuin sainkin leikattua 3 osaan. Se onnistui varmaan sen takia, että kakku on odottanut jääkaapissa toissapäivästä asti ja oli kiinteytynyt mukavasti. Olipas hauskaa kostuttaa Jaffalla, kun jokainen sipaisu sihisi niin mukavasti! Nyt pitää vielä tehdä kuorrutus ja sitten kakku saa muhia huomiseen.

    VastaaPoista
  4. Vau, mun täytyy kanssa ensi kerralla antaa kakun seistä jääkaapissa yön yli, jos sitten saisi kolmeen osaan. Toivottavasti maistui! :)

    VastaaPoista
  5. Kakku oli TOSIhyvä, joten sun reseptillä teen tästedes Sacherit :)

    VastaaPoista