torstai 23. elokuuta 2012

New York Cheese Cake - uunissa tehty juustokakku

Tämä ohje on peräisin Frendien keittokirjasta. :) Ystäväni tosin muokkasi ohjetta hieman kevyemmäksi, sillä alkuperäisessä versiossa juustoa on vieläkin enemmän... Todella tuhtia tarjottavaa tämä kakku on joka tapauksessa!

Pohja

n. 2½ dl murustettuja diggestive-keksejä
3 rkl sulatettua voita

Sekoita keksinmurut ja sulatettu voi, ja vuoraa kakkuvuoan pohja seoksella. Pohjan päälle kannattaa ensin leikata sopivan kokoinen pala leivinpaperia.

Täyte

600g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia
1 dl turkkilaista jogurttia tai rahkaa

1. Lämmitä uuni n. 230 asteeseen. Sekoita juusto kunnolla vatkaten (sähkövatkaimella, muutoin sisus lässähtää uunissa), ja lisää joukkoon muut täytteen aineet huolellisesti vatkaten.
2. Kaada seos vuokaan ja paista kakkua n. 15 min. Tämän jälkeen avaa uunin luukku hetkeksi (n. 30 sek) ja laske lämpötila samalla 100 asteeseen. Luukun avaamisen tarkoitus on saada lämpötila laskemaan nopeasti, jolloin kakun rakenne muuttuu. Paista kakkua 100 asteessa vielä vajaa tunti. Kakku on valmis kun reunat ovat kiinteät mutta sisus vielä "höllyy" vuokaa heilauttaessa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Irrota varovasti kakkuvuoasta (irrota reunat ensin veitsellä) ennen tarjoilua ja koristele!


Vadelmacoulis on erinomainen lisuke tämän kakun kanssa tarjottavaksi. Kastikkeesta ei kannata tehdä kovin makeaa. Tein couliksen Kotikokki.net-sivulta löytyneen ohjeen mukaan:

300g vadelmia
vajaa 100g sokeria
1 sitruunan mehu

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta n. 10 minuuttia, kunnes se hieman paksuuntuu. Siivilöi kastike huolella ja tarjoile huoneenlämpöisenä tai viileänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti