Suklaaunelmia ja muita herkkuja on oma pieni keittiöpäiväkirjani ja reseptikokoelmani, josta toivottavasti on iloa muillekin. Blogista löytyy niin makeita kuin suolaisiakin ohjeita. Mukana on sekä yksinkertaisia reseptejä kiireiseen arkeen että monivaiheisempia herkkuja juhlavampiin hetkiin. Taidoiltani olen vielä melko noviisi, mutta intoa on sitäkin enemmän ja oppia ikä kaikki. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
lauantai 28. heinäkuuta 2012
Vaniljaiset hillot
Tänä kesänä päätin kokeilla vaniljaisia hilloja. Tein sekä mansikka-vaniljahilloa, että mansikka-raparperi-vaniljahilloa. Hyviä tuli molemmista. Laitoin yhteen satsiin 2 kiloa marjoja/raparperiä, 1 kilon hillosokeria ja 2 pitkää vaniljatankoa halkaistuna. Kaavin vaniljatangoista siemenet kattilaan ja laitoin tangot vielä kiehumaan hillon kanssa. Sitten tietenkin poistin ne lopuksi.
Tällä kertaa käytin Quatro Staggione-hillopurkkeja ja ne olivat kyllä paljon viimevuotisia parempia. Keitin ensin purkit ja kannet. Purkitin hillon lähes kiehuvan kuumana ja jätin purkkeihin vain noin 0,5 cm tyhjää. Pitkin iltaa purkkien kannet sitten naksahtelivat ja sain jokaiseen purkkiin tyhjiön hyvän säilyvyyden takaamiseksi. Viime vuonna en millään meinannut saada purkkeja kunnolla kiinni, ne menivät aina jengoiltaan jossain vaiheessa. Ensi vuonnakin siis varmasti pitäydyn Quatro Staggionessa!
Nämäkin hillot varmasti menevät erinäisiin kyläpaikkoihin syksyn aikana, tai viimeistään joulun alla. Täytynee vielä kehitellä purkeille kivat kannet!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti